ΧΕΣΟΥΣ ΚΑΡΡΑΣΚΟ - ΑΓΡΙΑ ΕΡΗΜΙΑ
ISBN:
978-618-5267-17-9

Σελίδες:
208

Σχήμα:
12x20

Μετάφραση:

Λένα Φραγκοπούλου

Τιμή:
12 €

Σε ένα απέραντο και εχθρικό τοπίο, ρημαγμένο από την ξηρασία, κάτω από τον αμείλικτο ήλιο, ένα αγόρι περιπλανιέται για να ξεφύγει από όσα το κυνηγούν. Στην προσπάθειά του να επιβιώσει στον άγονο αυτό τόπο, θα συναντήσει τη βιβλική μορφή ενός γέρου βοσκού, που θα του αποκαλύψει έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό από το βίαιο και χαοτικό σύμπαν μέσα στο οποίο μεγάλωσε. Ο Χεσούς Καρράσκο, με μια γλώσσα τραχιά και οικεία, αφηγείται τη σχέση που αναπτύσσεται διστακτικά ανάμεσα στο αγόρι και στον γέρο, ενώ οι διώκτες τους πλησιάζουν.

 

Ο Χεσούς Καρράσκο (γενν. 1972) είναι μία από τις σημαντικότερες νέες φωνές της ισπανικής λογοτεχνίας. Το 2016 τιμήθηκε με το Βραβείο λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το δεύτερο βιβλίο του La tierra que pisamos. Η Άγρια ερημιά (Intemperie), το πρώτο του μυθιστόρημα, που εκδόθηκε το 2013, γνώρισε μεγάλη επιτυχία, μεταφράστηκε σε δεκατρείς γλώσσες και βραβεύτηκε, μεταξύ άλλων, με το English PEN Award και το Prix Ulysse για το καλύτερο πρώτο μυθιστόρημα.

 

Η Λένα Φραγκοπούλου γεννήθηκε το 1962 στη Λήμνο. Σπούδασε μηχανολογία, γαλλική και ισπανική φιλολογία στην Αθήνα. Η μετάφρασή της στη Ρεχέντα του Λεοπόλδο Άλας - Κλαρίν (Αίολος 2001) τιμήθηκε με το βραβείο Θερβάντες.